• Slovenski
 • English
 • Deutsch
 • Italiano
 • Français
 • Magyar
 • Русский
 • Español
 • Slovenčina
 • Polski
 • Česky
 • Українська
 • Nederlands


Zidanica je odlična izhodiščna točka za vse privržence pohodništva, kolesarjenja, gobarjenja, ribarjenja, tenisa in golfa. Dobrodošlica s cvičkom, domačo salamo in kruhom. Možen najem tudi za eno noč.

Zidanica Goršin - apartma stoji med vingradi Slatenske gore v okolici Novega mesta (razled na Krko, Novo mesto in Gorjance). Okolica zidanice Goršin je primerna za pohodništvo, lov, gobarjenje, kolesarjenje, Novo mesto, Šmarješke Toplice, golf Otočec … Dobrodošlica: domača salama, suhomesnati produkti. Možen najem tudi za 1 dan.

Zidanica Rataj -apartma stoji med vinogradi vinske gorice Trška gora v neposredni bližini Novega mesta, z razgledom na Novo mesto in Gorjanc Zidanica Rataj je primerna izhodiščna točka za vse ljubitelje pohodništva (ogled cerkve na Trški gori, Novo mesto, grad Otočec, Stari grad), kolesarjenja, ribolova in jahanja. Možnost sodelovanja pri delih v vinogradu, najema koles in ribiškega čolna. Dobrodošlica: domač kruh in salame.

Možnost pohodništva skozi okoliške vinograde z lepim razgledom na Črnomelj in njegovo okolico ter gobarjenja v bližnjem gozdu. Na razpolago je tudi sezonsko sadje, vino in domači med. Ob prihodu dobrodošlica s pogačo in narezkom. Na voljo je apartma-studio v zgornjem delu zidanice (mansarda) s kuhinjo in jedilnico, spalno-dnevni prostor s 3 ležišči, velik balkon in ločena kopalnica. Možnost uporabe vrtnega omizja in žara.

Zidanica Brodarič -apartma stoji med vinogradi Nove gore med Drašiči in Metliko. Dobrodošlica. Možnosti pohodništva in kolesarjenja, kopanje na Kolpi (5 km), pohod po soseski zidanici (Drašiči), bližina Metlike, Belokranjski muzej, Kambičeva galerija, Tri fare … V sezoni (april, maj) možen ogled nasada špargljev.

Dirnbekova gorca se nahaja v občini Početrtek, na pobočju pod Sveto Emo, le 800 metrov od letnega kopališča Aqualuna. Ob bivalnem vikendu se nahajata manjši vinograd in sadovnjak. Na severnis trani meji na gozd, skozi katerega poteka sprehajalna pot proti Sveti Emi, na vse ostale strani pa ponuja lep razgled na polje reke Sotle, grad Podčetrtek in kozjansko gričevje.

Zidanica Ravbar je v vinskih goricah Stari Ljuben. Ima čudovit pogled na gorico Cerovec in mogočne Gorjance. Od tukaj je idealno izhodišče za pohodništvo, kolesarjenje,izlete v Belo krajino, Terme Dolenjske Toplice, oglede Novega mesta , obisk mogočnih kočevskih gozdov.

Zidanica Bregač - apartma stoji med vinogradi vinske gorice Koglo nad Šmarješkimi Toplicami. Zidanica Bregač je odlična izhodiščna točka za vse privržence pohodništva, kolesarjenja, gobarjenja, tenisa in golfa (bližina Šmarjeških Toplic in Otočca). Dobrodošlica s cvičkom, domačo salamo in kruhom.

Rangusova posest - apartma je v mirnem okolju na vzpetini, od koder je čudovit razgled na Kartuzijo Pleterje. Ob prihodu na Rangusovo posest vas čaka dobrodošlica. Če imate radi vinsko trto, naravo, mir, sprostitev, obokano, s plesnijo obdano vinsko klet, degustacijo vin, domače suhomesnate izdelke, kurjenje v krušni peči ali v pleterskem sodu, jahanje itd., potem boste pri nas preživeli nepozaben dopust. Od nas do Kartuzije in Skansna Pleterje ter Kobilarne Hoste je le streljaj. Idealno mesto za ljubitelje pohodništva, kolesarjenja in jahanja …

Zidanica Planinc - apartma stoji v mirnem okolju med vinogradi in gozdovi v vznožju Mirne gore in v bližini Črnomlja. Dobrodošlica. Možnosti pohodništva in kolesarjenja (izposoja koles), sezonsko sadje v sadovnjaku, domače vino. Gostitelj vam bo ob predaji zidanice izročil tudi ključ kleti. Za dobrodošlico vam ponudimo domač med, medico, sušeno sadje, kruh, pogačo ali potico. Kopanje v Kolpi (6 km). Jeseni možno nabiranje gob, kostanja, malin, lešnikov in drugih gozdnih sadežev. Objekt je centralno ogrevan.

Zidanica Meglič stoji sredi vinskih goric med Debencem in Trebnjem. Lastnik vas pričaka z dobrodošlico. Možnost zajtrkovanja in prehranjevanja na terasi. Hrano si lahko pripravite sami ali pa vam jo pripeljemo iz naše gostilne. Nudimo posebne programe obiska sosednjih vinskih goric. Priporočamo ogled muzeja vinogradniškega orodja, kapele, muzeja čebelarstva, planinske koče …Možnost pohodništva in kolesarjenja. Možna pogostitev manjših skupin do 10 oseb. Možen najem tudi za 1 dan.

APP: 1 app (5) LEŽIŠČA: 5 PONUDBA: mikrovalovna pečica, kamin, zunanji žar, apartma za do 5 oseb, prostor za kolesa, garaža, mirna lokacija, podeželje, blizu gozda LOKACIJA: 23 min iz Tolmina, 1km do reke

Turistična kmetija in vinotoč Škrbina stoji med vinogradi vinske gorice Koglo nad Šmarjeto in Šmarješkimi Toplicami. Turistična kmetija in vinotoč Škrbina slovi po domačih suhomesnatih proizvodih, vinu, kruhu, žganih pijačah (možnost nakupa). Za skupine pripravijo tudi hrano - njihova specialiteta je odojek ali jagenjček. Dobrodošlica, pohodništvo, kolesarjenje, bližina Šmarjeških Toplic. V vinotoču je na voljo 50 sedežev.

Nadmorska višina: 320 m Velikost kmetije: 4,5 hektara Odprto za goste: 1. 1. - 31. 12. Sobe: 3/2+1, 1/4 Število sedežev: 60 Možen dostop z avtobusom Sredi razgibane narave, le 3 km od Ljutomera, med samimi vinogradi, stoji turistična kmetija Jureš. V hiši, zgrajeni v rustikalnem stilu leta 1939, vas bodo razvajali s prleško hrano, doma pridelano zelenjavo, marmeladami in sokovi. Na kmetiji k jedem postrežejo izbrana, doma pridelana vina žlahtnih sort. Gospodar goste z veseljem povabi na degustacijo v staro vinsko klet. Počitnice na kmetiji Jureš so primerne tako za ljudi, ki radi aktivno preživljajo počitnice, kot tudi za tiste, ki sta jim najpomembnejša mir in stik z naravo. Odlično je poskrbljeno tudi za družine z otroki, saj je na kmetiji lepo urejeno igrišče za otroke. V jeseni se lahko gostje pridružijo trgatvi, novembra je čas za martinovanje, veseli december vabi na silvestrovanje. Poleti pa je najlepše posedeti na terasi in se prepustiti užitkom, ki jih prinaša opazovnje sončnega zahoda. K obisku vabijo Jeruzalem, stari mlin na Muri, oljarna, Otok ljubezni na reki Muri, ki je tudi odlična točka za plovbo z brodom, Ivanov izvir v Razkrižju. Ljubitelji termali radosti lahko zavijejo v Banovce, Radence, Lendavo,Terme 3000 ali obiščejo Bio terme Mala Nedelja. Možnost uporabe interneta v vseh prostorih brezplačno.

Zidanica stoji na hribu sredi vinogradov od koder seže pogled na Gorjance, mirnsko dolino in Snežnik. V bližini vabijo cerkve (Vesela gora, Mirna, Žalostna gora, Okrog, gotska cerkev sv. Rupreta) in grad na Mirni. Možnost pohodništva, kolesarjenja, gobarjenja, nabiranja zelišč. Dobrodošlica z domačimi mesninami in kruhom.

Zidanica Tramte -apartma stoji med vinogradi Zagradske gore v okolici Škocjana. Zidanica Tramte je primerna izhodiščna točka za pohodništvo, kolesarjenje, jahanje (ogled parka Zagraški log, bližina gozda kjer je možno nabirati gobe in kostanj) in obisk Šmarjeških toplic. Zunanja terasa, miza, žar. Dobrodošlica z odličnimi domačimi mesninami in kruhom

Zidanica Ucman - apartma stoji med vinogradi vinske gorice Grčevje v bližini Otočca in Šmarjeških Toplic. Zidanica Ucman je primerna izhodiščna točka za pohodništvo, kolesarjenje in ogled lokalnih zanimivosti kot so Matjaževa domačija, cerkev sv. Jurija, Stari grad, Otočec, Šmarješke Toplice, golf igrišče, grad Struga ... Poleg zidanice stoji kozolček primeren za parkiranje ali omizje. Možna pogostitev 20 ljudi in nakup kvalitetnih vin. Gostom pripravimo dobrodošlico (domač kruh, pecivo, mesnine, sir, vino, žganje) in jim predamo ključ od kleti. Po želji gostom prikažemo dela v vinogradu. Možen najem tudi za 1 dan.

Zidanico obdaja sproščujoče, mirno okolje, ki nudi možnost sprehodov po gozdovih, vinogradih in travnikih. Možnost gobarjenja, kolesarjenja, lov... Bližina reke Krke (cca 5 km), kjer je možnost kopanja, raftinga, ribolova...

Zidanica Vidmar - apartma stoji na samem med vinogradi in sadovnjaki v okolici gradu Stari grad in Otočec. Dobrodošlica, pohodništvo, kolesarjenje. Lastnik ima večjo parcelo ob reki Krki, primerno za športne aktivnosti, kjer izposoja tudi čoln.

Zidanica Krštinc - apartma stoji med vinogradi Straške gore nad reko Krko in Stražo, med Novim mestom in Dolenjskimi Toplicami. Okolica zidanice Krštinc omogoča številne aktivnosti: pohodništvo, kolesarjenje, ribolov, jadranje v tandemu, jahanje, streljanje z lokom, spust z raftom, šola veslanja s kajakom, Terme Dolenjske Toplice, Novo mesto, sakralna dediščina … Dobrodošlica: domač kruh in cviček. Brezplačna uporaba kanuja.

Zidanica Kambič -apartma stoji med vinogradi v mirni okolici Metlike. Dobrodošlica. Možnost pohodništva in kolesarjenja, domače vino in žganje, čebelji izdelki (med in propolis), pirina moka, na voljo sta 2 kolesi. V neposredni bližini je gozd, primeren za sprehode in gobarjenje. Blizu je Metlika, Belokranjski muzej, Kambičeva galerija, Tri fare, reka Kolpa …

Zidanica Verček - apartma stoji med vinogradi vinske gorice Trška gora, v neposredni bližini Novega mesta s čudovitim razgledom na Gorjance. Zidanica Verček je odlično izhodišče za pohodništvo, jahanje, ogled cerkve na Trški gori, Novo mesto, grad Otočec, Struga, Stari grad. Dobrodošlica: odličen kruh ali potica, krhlji, orehi. Možen najem tudi za 1 dan.

Zidanica se nahaja na Trški Gori z lepim razgledom na Novo mesto in okoliške dolenjske griče.Uporaba čolna in koles (2). Možnost jahanja. Zidanica se nahaja blizu centra Novega mesta in v bližini nakupovalnega središča Qlandia. Tako so lokalne znamenitosti dosegljive na dlani od grada Otočec do Šmarjeških in Dolenjskih Toplic ter starega mestnega jedra Novega mesta. Okolica ponuja številne možnosti za telesne aktivnosti v naravi.

Lastnik zidanice Krivic vas pričaka z dobrodošlico (domače mesnine in kruh). Okolica zidanice omogoča nemalo možnosti za pohodništvo (kapelica sv. Urbana, ogled potomke najstarejše trte, slap, piknik prostor, gobarjenje, kmečki muzej, stara kmečka hiša in kašča, arheološko nahajališče in kostnica) in kolesarjenje (izposoja koles).

Zidanica Pokorny - apartma stoji na sončni, izredno razgledni točki vinske gorice grčevje v okolici Novega mesta in Otočca. Dobrodošli vsi, ki želite svoj prosti čas preživeti v mirnem okolju in cenite mir, ki ga ponujamo v izobilju. Zjutraj vas bo zbudilo ptičje petje, vaše oči pa se bodo spočile ob pogledu na prelepe dolenjske griče. Možnosti pohodništva, izposoje koles (2), izposoje čolna na Krki. Dobrodošlica: vino, narezek. Posebej primerno za srednjo in starejšo generacijo, umetnike in pristaše duhovnega turizma. Živali in kajenje v objektu niso dovoljeni. Možen najem tudi za 1 dan.

Zidanica Romantik na Rangusovi posesti vam ponuja kar se da posebno doživetje v idilični pokrajini z razgledom na Kartuzijo Pleterje. Idealno za ljubitelje pohodništva, gobarjenja, kolesarjenja in tudi jahanja (v bližini se nahaja kobilarna Hosta) V spodnjem prostoru zidanice je kuhinja z mizo in klopjo ter pečjo, ki sicer ogreva celoten objekt. V zgornjem nadstropju pa se nahaja predprostor, kopalnica (TWC) in bivalni prostor z dvema kavčema, spremenljivima v postelje (4 ležišča), TV in balkon.

Zidanica Majzelj -apartma stoji v vinskih goricah nad Pleterjem v neposredni bližini Šentjerneja. Okolica zidanice Majzelj jponuja številne aktivnosti kot so pohodništvo, kolesarjenje, jahanje (Konjeniški center Hosta), Novi Lurd, Javorovica, Kartuzija in Skansen Pleterje. Na voljo je 6 koles za izposojo. Goste povabimo v klet in jim postrežemo s tradicionalnimi dolenjskimi jedmi.

Zidanica Popotnica - apartma stoji med vinogradi vinske gorice Grčevje v bližini Otočca in Novega mesta (razgled na Novo mesto, Gorjance) Dobrodošlica, pohodništvo, gobarjenje, zdravilna zelišča, kolesarjenje, jahanje, cerkev sv. Jurija, Stari grad, Otočec, Šmarješke Toplice. Možnost najema zidanice za daljše časovno obdobje.

Ludvikov hram -apartma stoji med vinogradi Stare gore, ki se pno nad zgornjim tokom reke Krke in Dvorom. Dobrodošlica. Izjemne možnosti pohodništva, kolesarjenja, ribolova, vodnih aktivnosti na reki Krki …. Zanimivosti v okolici: Soteska, Dolenjske Toplice, železarna Dvor, rimska cesta, muzej Marjana Marinca, grad in cerkev sv. Mohorja in Fortunata v Žužemberku, koča na Frati …

Leto se začne s cvetočo pomladjo, nadaljuje z zmerno toplim poletjem, barvito jesenjo in konča z belo zimo. Skozi vse leto se lahko sprehajate v bližnji okolici, kolesarite, jahate, ribarite,…Otroci lahko uživajo na zelenici pred hiško(igrajo mini nogomet, badbinton, odbojko, balinajo, se gugajo na gugalnici ali postavijo šotor).V bližini so Šmarješke toplice, cerkev sv. Jurija, grad Otočec, Trška gora, Pletarje, Matjaževa domačija….

Zidanica Vene v Lamprčah, ki je bila zgrajena leta 1950, je narejena z okusom, v kombinaciji kamna, kovine in lesa. Primerna je za družine ali skupine prijateljev, poslovnežev. Lastnik je pravi mojster kletarjenja, pri njih lahko okusite in kupite obsežno zbirko vin. Za vas poskrbijo tudi s kruhom iz krušne peči, svežim in suhim sadjem, sezonsko zelenjavo. Dodatna ponudba v okolici: pohodništvo, gobarjenje, lov, kolesarjenje, bližina Sevnice (oddaljenost 1,5 km), zmajarstvo (Lisca).

Zidanica leži v hribovitem okolju, v objemu vinogradov, le streljaj od cerkvice sv. Mohorja. Do zidanice vodi Podgorjanska vinsko turistična cesta, ki se vije nad Kostanjevico na Krki, kjer si lahko ogledate Galerijo Božidar Jakac, Kostanjeviško jamo ter ostalo turistično ponudbo v okolici. Gostom je na voljo tudi zunanji žar. V ponudbi imajo lastno vino - cviček. Kosilo in večerja sta možna v bližnji gostilni ali turistični kmetiji. Dodatna ponudba v okolici: pohodništvo, lov, gobarjenje, kopanje v reki Krki, kolesarjenje, ribolov, veslanje, ogled Kostanjevice na Krki in njenih znamenitosti.

Zidanica - vinotoč družine Juričko se vzpenja v gričevnat svet Bizeljskega. S svojo lego na griču ob robu gozda, obdan s travnikom in vzpenjajoč se nad vinogradom, obiskovalcu ponuja prelep razgled na slikovito pokrajino. Juričkovi so znani pridelovalci vina, ki navduši še tako zahtevnega pivca. Seveda pa ob vinu teknejo na domač način pripravljeni in postreženi suhomesnati izdelki, ki odlično zaokrožijo ponudbo. Zunaj je pokrita terasa z veliko mizo primerna za piknike. Na travniku zraven hiše je z gugalnico poskrbljeno tudi za otroke. Dodatna ponudba v okolici: ogled repnic, pohodništvo, lov, kolesarjenje, nabiranje gozdnih plodov, ogled Bizeljskega in njegovih znamenitosti.

Zidanica stoji na koncu vasi Celine, tik pod slemenom hribčka, na samem, z lepim razgledom na gozd, vinorodne griče in Krško polje vse do Sljemena nad Zagrebom. Tu se človek lahko umiri, rekreira in uživa v naravi. Od tu se lahko podate po vinogradniških pohodnih in kolesarskih poteh ali se odpravite na ogled vinogradniško vinske zbirke v Cvičkovem hramu. Zidanica nudi prijetno bivanje v apartmaju s kuhinjo, spalnico v mansardi, dnevnim prostorom in kopalnico, teraso in vrtno kuhinjo za piknike. Gosti imajo priložnost ogleda kleti in poskusiti ter kupiti vino, domače pridelano sadje in zelenjavo. Dodatna ponudba v okolici: pohodništvo - po vinogradniških pohodnih in kolesarskih poteh, športno igrišče, ogled lončarstva, gobarstvo, ogled muzejske zbirke v Cvičkovem hramu.

Bregarjeva zidanica se nahaja na idilični lokaciji v Kamenškem pri Šentjanžu. Narejena je iz kombinacije kamna, kovine in lesa. Primerna je za družine, skupine prijateljev, poslovneže. V zidanici nudijo degustacijo in nakup cvička, domačih suhomesnatih izdelkov, sirov, različnih namazov, kruh iz krušne peči. Možen je najem zidanice za družabna srečanja in praznovanja. S pomočjo cateringa pripravijo nepozabni obed, družabno ali poslovno srečanje. Dodatna ponudba v okolici: pohodništvo, konjeništvo, gobarjenje, namizni tenis, lov, tenis, kolesarjenje, padalstvo, balinanje (Krmelj), ribolov (Mirna, Krmelj), zmajarstvo (Lisca), otroško igrišče (Krmelj).

Zidanica Žolnir se nahaja v mirnem podeželskem okolju in ima prelep razgled na mesto na otoku, Kostanjevico na Krki. Apartmaji so na novo zgrajeni objekti v stilu starih kmečkih hiš, opremljeni v starem rustikalnem slogu, postavljeni v vinorodno okolje. Gostoljubnost ljudi in slikovita pokrajina pričarata posebno vzdušje domačnosti. Dodatna ponudba v okolici: pohodništvo, lov, gobarjenje, kopanje v reki Krki, kolesarjenje, ribolov, veslanje, ogled Kostanjevice na Krki in njenih znamenitosti, Kartuzija Pleterje.

Splošni opis:<br> V  idiličnem okolju sredi vinogradov na Trški gori se nahaja zidanica Krkin hram. Razpolaga s tremi ambientalnimi prostori, vinsko kletjo, depandanso in prekrasno teraso s pogledom na Novo mesto, Gorjance in zeleno dolino reke Krke.<BR>Za naročene skupine pripravljamo izbor domačih dolenjskih jedi, pripravljenih po starih receptih in izborov klasičnih jedi. Sprejeme popestrijo trškogorske pogače, poskusiti pa morate tudi različne vrste štrukljev, žgancev, na ražnju pečenega jagenjčka ali odojka, kotličke z divjačinskimi dobrotami, več vrst potic in zavitkov. K Cvičku iz domače trškogorske kleti ponudimo tudi izbor buteljčnih vin iz domačega ali Pleterskega okoliša. Vodene pokušine vin naših somelierov so prvovrsten uvod v poslovno kosilo, ki je lahko postreženo na klasičen način al pa kot samopostrežni izbor iz lončenih posod, z mize pod brajdami.<BR>Druženje lahko obogatimo s sprejemom s harmoniko ali citrami, sprehodom do cerkvice na vrhu Trške gore z baklami, orgelski koncert. Za organizacijo poskrbimo mi.Skupina lahko vnaprej rezervira prostor in se dogovori za jedilnik na telefonski številki 07/ 39 42 112.<br>

V bližini Krškega, na Kremenu, na griču poraslim z vinogradi in sadjem, s prelepim razgledom na vinograde, gozd, travnike in Krško polje ter Gorjance stoji zidanica Preskar. V zidanici vam radi razkažejo klet, ponudba pa zajema tudi degustacijo ter prodajo vin in žganja. Dodatna ponudba v okolici zajema pohodništvo, kolesarjenje, ribolov, ogled Krškega in znamenitosti v okolici.

Lesena zidanica Pečarič leži na hribu, s katerega se odpira pogled, ki seže preko Krškega polja do Gorjancev, pa vse do Kočevskega Roga. Obiskovalce radi postrežejo z vinom iz njihove kleti, ponujajo tudi sezonsko sadje in zelenjavo. Prav radi pa vam pokažejo tudi pašnik z ovcami, kar bo še posebej zanimivo za otroke. Zidanica je primerna za družine in manjše skupine. Zidanica ima zidano vinsko klet, leseno pritličje in urejeno mansardo, zunanjo pokrito teraso in žar. Dodatna ponudba v okolici: pohodništvo, konjeništvo, kolesarjenje, ribolov, veslanje, ogled Rake in njenih znamenitosti.
{"pageType":0,"linkKey":"sloveniavineyardcottage","baseUrl":"/(X(1)A(tJNnAHQr9PgcgLQE6nteMWqY39UE58n2dpC0OHjozoeP0EXUmrik1i7CJYAthThrt7uWhnoOxpCFlccUJhapTWIxEjhREWs0QipBuZ1vYXJsAd9_rI6E5DCZ-6i8B2U0bZu4yFnSj7khQkTIFH0uBg2))/sloveniavineyardcottage/sl","lang":"sl","isMobileDevice":false,"isMobileMode":false}
{"profile":{"GeneralSettingsNightsMaxNumber":30}}