• Slovenski
 • English
 • Deutsch
 • Italiano
 • Français
 • Magyar
 • Русский
 • Español
 • Slovenčina
 • Polski
 • Česky
 • Українська
 • Nederlands


Koča stoji na spodnjem delu prostrane planine Uskovnice, ki je jugovzhodni del planote Pokljuka nad Gornjo Bohinjsko dolino in dolino Voje. V bližini koče so številni pastirski stani, preurejeni v počitniške hišice. Kočo je zgradilo PD Bohinj-Srednja vas in jo slovesno odprlo 10. julija 1955. Leta 1965 so kočo obnovili in povečali. Leta 1981 so jo v spomin na borce Jeseniško-Bohinjskega odreda, ki so se bojevali tudi na tem območju, poimenovali po tem odredu. Spomladi 1994 so koči dali ime, ki ga uporabljajo obiskovalci. Koča je odprta celo leto. Koča je odprta za novoletne praznike in skozi celo leto ob lepih vikendih. V dveh gostinskih prostorih je 100 sedežev, točilni pult; v 16 sobah je 46 postelj; WC in umivalnica s toplo in mrzlo vodo v pritličju in nadstropju; gostinska prostora in spalne sobe so centralno ogrevane; tekoča voda, elektrika. Prostor je primeren za zaključene družbe (silvestrovanje…). V spomladanskem in jesenskem času je koča primerna za razne tabore (šolske…). Planincem je na voljo topla in hladna hrana ter razni napitki.

The Chalet Merjasec is located at an altitude of 1,535 metres in the Slovenian ski centre of Vogel. Guests can enjoy the beautiful views of the Slovenian mountains. Lake Bohinj and the Sava River are within easy reach of the property. The accommodation offers guests a chance to relax and unwind in a peaceful and stunning natural setting, but is conveniently located for a range of activities and attractions. There are several apartments within the building that can accommodate between two and four people. Each has a private bathroom, a well equipped kitchenette, and a TV. Visitors can enjoy the breath taking views from the balconies. The onsite restaurant serves a tasty and tempting selection of cuisine, with wild boar being a speciality. The large windows in the dining room mean that you can gaze across the picturesque areas whilst dining in style.

Dom stoji na planini Vogar (1054 m.n.v) v Fužinskih planinah, severno od Bohinjskega jezera. Dom je običajno odprt od 15. junija do 30. septembra, v zimskem času pa sobote, nedelje in praznikih, če je vreme lepo, oz. za skupine po dogovoru. V gostinskem prostoru je 70 sedežev, točilni pult; v 11 sobah je 45 postelj, na dveh skupnih ležiščih pa 18 ležišč; WC in umivalnice s toplo in mrzlo vodo so v vsaki etaži, v novem delu doma pa v vseh sobah; centralno ogrevanje, tekoča voda, fotovoltaični sistem in agregat za elektriko in mobitel.

Koča stoji v prostrani kotlini s planino Na Kraju, ki ima osrednjo lego na prehodu s Spodnje na Lepo Komno. Kočo je zgradila Bohinjska podružnica SPD na temeljih nekdanje avstrijske vojaške bolnišnice, v kateri so zdravili ranjene vojake v bojih na Krnu v 1. svetovni vojni. Kočo so odprli 7. avgusta 1932. Koča je odprta od 15. junija do konca septembra ter pozimi za novo leto (možnost silvestrovanja), v času spomladanske smuke in prvomajskih praznikih. V gostinskem prostoru je 45 sedežev, točilni pult; v 11 sobah je 42 postelj, na skupnem ležišču pa 14 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; v gostinskem prostoru kmečka peč, splani prostori so ogrevani s centralno kurjavo; voda kapnica, elektrika. Planincem so na voljo topla in hladna hrana ter razni napitki.

Dom stoji na mali terasi ob vznožju zahodnega pobočja Tosca tik nad Velim poljem.Dom je odprt od začetka junija do sredine oktobra. V gostinskem prostoru je 50 sedežev; v 8 sobah je 22 postelj, na skupnem ležišču pa 31 ležišč; zimska soba z 10 ležišči; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo, tuš; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, agregat za elektriko, mobitel. Planincem je na voljo topla in hladna hrana ter vrsta raznih napitkov.

The Chalet Burja is located at an altitude of 1,537 metres and sits next to the ski slopes. Guests can enjoy breathtaking views of Triglav Mountain, Slovenia's highest peak. The property is located 150 metres from the chairlift. The quaint wooden house was completely renovated in 2008, thus providing modern features and high levels of comfort. There are 8 rooms in the chalet, each with an en suite bathroom. Rooms also have a TV and a DVD player. Guests can enjoy the amazing views of the sweeping Julian Alps.

Koča Zala se nahaja ob Alpski vasi, neposredno ob progi smučišča. Od zgornje postaje gondole je oddaljena 250m... Na voljo je 10, v alpskem stilu, opremljenih sob, od tega štiri 4-5 posteljne, dve 2-3 posteljne in štiri 2-3 posteljne "budget" sobe (skupinska ležišča). V vseh sobah, razen "budget" se nahaja tudi umivalnik, kopalnica s tušem, pa je v koči samo ena. Koča ima tudi velik skupni prostor z TV in raznimi družabnimi igrami, jedilnico, kuhinjo, bar, ter prostor za hrambo smuči ali koles. Zunaj se nahaja tudi velika terasa, z mizami in stoli, ter s pogledom na Julijske Alpe. Samopostrežni zajtrk, posteljnina, ter brisače so vključeni v ceno. Koča Zala premore tudi kuhinjo, kjer je mogoče naročiti kosila, večerje, ter tudi malice za zunanje goste. Otroci med 6 in 14 let pri nas bivajo 30% ceneje!

DOM dr. CLEMENTA JUGA LEPENA, with an eighty-meter distant depandance, lies in the valley of Lepena at an altitude of 700 m. In 1953, it was rearranged from a former military building. He is named after the Slovenian alpinist, philosopher and writer of many important works with alpinistic themes. It is certified with the Family Friendly Cottage and Environmental Friendly Cottage Certificate.Access: A narrow 6 km asphalt road leads from the village Soča to the house.The road is wide enough for medium-sized buses. At the house there are parking lots for cars and buses and a bus turning point.Contact:Telephone: 05 99 69 504E-mail: lepena17@gmail.comOperation: The home is open from the beginning of June to the end of September every day. It is also available to announced larger groups in May and October.

Only a 10 minutes’ walk from Slovenia’s highest mountain pass Vršič, embraced by beautiful Julian Alps and in the middle of the Triglav National Park, there is mountain hut Poštarski dom waiting for you. The hut, located under the walls of the mountain Prisojnik, amazes one by the view over the Trenta valley, Karawanks and the Koroška region (Carinthia) as well as the surrounding tops of the Julian Alps. Warm and safe shelter of the hut offers comfortable accommodation and tasteful household food, while friendly staff and the peaceful look of Ajdovska deklica (Heaten Maiden) from the mountain Prisojnik take care of an unforgettable time off on 1688 m over the sea. Relaxed and full of positive energy you will set out for new mountain tours. Welcome!
{"pageType":0,"linkKey":"sloveniamountaininns","baseUrl":"/(X(1)A(irvCTFjFCo27n7sikhnsqFe0-xWnzP6o4Q8bYiLVdHm3Fv6sBmKQEwotn7opr0V0I9XOvT1xyf-QFRTlbcyDVYvOXKJcrm2ye_0pQmDHPcfbLpi06Y4hjizejLOHOLMQ8r5tplc10Jkr6wgtieAZCw2))/sloveniamountaininns/en","lang":"en","isMobileDevice":false,"isMobileMode":false}
{"profile":{"GeneralSettingsNightsMaxNumber":30}}