• Slovenski
 • English
 • Deutsch
 • Italiano
 • Français
 • Magyar
 • Русский
 • Español
 • Slovenčina
 • Polski
 • Česky
 • Українська
 • Nederlands


Dom stoji na planini Vogar (1054 m.n.v) v Fužinskih planinah, severno od Bohinjskega jezera. Dom je običajno odprt od 15. junija do 30. septembra, v zimskem času pa sobote, nedelje in praznikih, če je vreme lepo, oz. za skupine po dogovoru. V gostinskem prostoru je 70 sedežev, točilni pult; v 11 sobah je 45 postelj, na dveh skupnih ležiščih pa 18 ležišč; WC in umivalnice s toplo in mrzlo vodo so v vsaki etaži, v novem delu doma pa v vseh sobah; centralno ogrevanje, tekoča voda, fotovoltaični sistem in agregat za elektriko in mobitel.

Koča Burja se nahaja na samem smučišču, na nadmorski višini 1537 m, v osrčju Julijskih Alp, s čudovitim pogledom na Triglav in na pašnike pod vrhovi Šije in Vogla. Koča je bila v celoti obnovljena leta 2008 in je višje kategorije. V okviru Alpske vasi se nahaja tudi Apartmajska hiša Ruša in Hostel Murka. Ponudba koče: finska savna, shramba za športno opremo, sef na recepciji, terasa za sončenje. Sobe: lepo opremljene, TV, TWC, možnost družinskih sob. Prehrana: samopostrežni zajtrk, večerja s klasično strežbo.

Koča Merjasec se nahaja na samem smučišču Vogel, na nadmorski višini 1537 m, v osrčju Julijskih Alp, s čudovitim pogledom na Triglav. Lepo opremljeni apartmaji Alpskem stilu imajo TV, TWC in majhen balkonček. Koča je bila v celoti obnovljena leta 2008.

Koča stoji na spodnjem delu prostrane planine Uskovnice, ki je jugovzhodni del planote Pokljuka nad Gornjo Bohinjsko dolino in dolino Voje. V bližini koče so številni pastirski stani, preurejeni v počitniške hišice. Kočo je zgradilo PD Bohinj-Srednja vas in jo slovesno odprlo 10. julija 1955. Leta 1965 so kočo obnovili in povečali. Leta 1981 so jo v spomin na borce Jeseniško-Bohinjskega odreda, ki so se bojevali tudi na tem območju, poimenovali po tem odredu. Spomladi 1994 so koči dali ime, ki ga uporabljajo obiskovalci. Koča je odprta celo leto. Koča je odprta za novoletne praznike in skozi celo leto ob lepih vikendih. V dveh gostinskih prostorih je 100 sedežev, točilni pult; v 16 sobah je 46 postelj; WC in umivalnica s toplo in mrzlo vodo v pritličju in nadstropju; gostinska prostora in spalne sobe so centralno ogrevane; tekoča voda, elektrika. Prostor je primeren za zaključene družbe (silvestrovanje…). V spomladanskem in jesenskem času je koča primerna za razne tabore (šolske…). Planincem je na voljo topla in hladna hrana ter razni napitki.

Koča stoji v prostrani kotlini s planino Na Kraju, ki ima osrednjo lego na prehodu s Spodnje na Lepo Komno. Kočo je zgradila Bohinjska podružnica SPD na temeljih nekdanje avstrijske vojaške bolnišnice, v kateri so zdravili ranjene vojake v bojih na Krnu v 1. svetovni vojni. Kočo so odprli 7. avgusta 1932. Koča je odprta od 15. junija do konca septembra ter pozimi za novo leto (možnost silvestrovanja), v času spomladanske smuke in prvomajskih praznikih. V gostinskem prostoru je 45 sedežev, točilni pult; v 11 sobah je 42 postelj, na skupnem ležišču pa 14 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; v gostinskem prostoru kmečka peč, splani prostori so ogrevani s centralno kurjavo; voda kapnica, elektrika. Planincem so na voljo topla in hladna hrana ter razni napitki.

Dom stoji na mali terasi ob vznožju zahodnega pobočja Tosca tik nad Velim poljem.Dom je odprt od začetka junija do sredine oktobra. V gostinskem prostoru je 50 sedežev; v 8 sobah je 22 postelj, na skupnem ležišču pa 31 ležišč; zimska soba z 10 ležišči; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo, tuš; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, agregat za elektriko, mobitel. Planincem je na voljo topla in hladna hrana ter vrsta raznih napitkov.

Le 10 minut hoje od najvišjega slovenskega cestnega prelaza Vršič, v objemu čudovitih Julijskih Alp, vas sredi Triglavskega narodnega parka pričakuje Poštarski dom.  Pod ostenjem Prisojnika ležeča koča vas bo osupnila z razgledom na dolino Trente, Karavanke in Koroško ter obkrožujoče vršace Julijskih Alp. Toplo in varno zavetje doma vam bo nudilo udobno prenočevanje z okusno domačo hrano, prijazno osebje in pomirjujoči pogled ajdovske deklice s Prisojnika pa bosta poskrbela, da boste na višini 1688 m preživeli nepozaben oddih. Spočiti in polni pozitivne energije se boste odpravili novim planinskim turam naproti. Dom je navišja točka Slovenske turno kolesarske poti (STKP): https://pzs.si/ktk/wpstkp/. Nudimo varno shranjevanje koles. Gostje imajo na voljo prho, posteljnina je že všteta v ceno.Priporočamo prenočevanje skupaj s prehrano - polpenzion: večerja, nočitev,zajtrk). Vabljeni!!

DOM dr. KLEMENTA JUGA V LEPENI z osemdeset metrov oddaljeno depandanso stoji v dolini Lepene na nadmorski višini 700 m. Leta 1953 je bil preurejen iz bivše vojaške kasarne. Poimenovan je po slovenskem alpinistu, filozofu in piscu pomembnih del z alpinistično tematiko. Ponaša se s certifikatom Družinam prijazna koča in certifikatom Okolju prijazna koča. Dostop: Do planinske postojanke vodi iz  vasi Soča ožja 6 km dolga asfaltirana cesta. Cesta je dovolj široka za srednje velike avtobuse. Ob domu je urejeno parkirišče z obračališčem za avtobuse in osebna vozila. Kontakt:telefon: 05 99 69 504e-mail: lepena17@gmail.com  Obratovanje: Dom je odprt od začetka junija do konca septembrta vsak dan. Na voljo je tudi najavljenim večjim skupinam v maju in oktobru.
{"pageType":0,"linkKey":"sloveniamountaininns","baseUrl":"/(X(1)A(_TQASEV5jbUsXq05L1JHcNf02KAcMpe2BZjVHqL5yzNGxaELviSKkLDa4mYx_K3j1tcOMYAlEk8OvZInW5C_612yc81dzMgiGTc9dQHDIAV0sJmvFYvikeAkskk0f4ZrrGgq3BbzmGf0aZBdDhPN2g2))/sloveniamountaininns/sl","lang":"sl","isMobileDevice":false,"isMobileMode":false}
{"profile":{"GeneralSettingsNightsMaxNumber":30}}