• Slovenski
 • English
 • Deutsch
 • Italiano
 • Français
 • Magyar
 • Русский
 • Español
 • Slovenčina
 • Polski
 • Česky
 • Українська
 • Nederlands


Nadmorska višina:: 306 m Velikost kmetije: 72 hektarov Odprto za goste: 1. 1. - 31. 12. Sobe: 4/1, 9/2 Apartmaji: 2/3 Število sedežev: 60 Možen dostop z avtobusom Ker Cerkljansko ni Prekmurje, se pri Želinčevih največkrat ustavijo kolesarji, ki jim je izziv vožnja s kolesom po hribih in dolinah. Ponavadi kolesarijo s svojimi kolesi, a če jih nimajo, si jih lahko sposodijo na turistični kmetiji (prav tako čelado, otroški sedež, set za popravilo). Tam jih pričaka tudi praktičen zemljevid z vrisanimi šestimi kolesarskimi potmi. Tisti, ki se odločijo za zahtevnejše poti in s tem za premagovanje večjih višinskih razlik, so nagrajeni z nepozabnimi razgledi, slikovita pa je tudi lažja pot, ki vodi ob reki Idrijci proti Idriji. Reka je priljubljena tudi pri ribičih, za kopanje pa je primernejši bazen ob hiši. Kmetija leži ob glavni cesti Idrija - Tolmin, ob sotočju rek Cerknice in Idrijce in je članica evropske mreže hiše s tradicijo. V svoji ponudbi ima – poleg domače hrane, pri čemer so vedno na voljo značilni idrijski žlikrofi - zdravilno terapijo s čebeljim zrakom in drugimi čebeljimi pridelki. Od kmetije poti vodijo na Porezen, Blegoš, na Tolminsko in Razor planino. Če ste naklonjeni zimskim aktivnostim pa je v bližini smučarsko središče Cerkno.

Nadmorska višina: 770 m Velikost kmetije: 200 hektarov Odprto za goste: 1. 1. - 31. 12. Sobe: 4/2, 1/3 Število sedežev: 20 Možen dostop z avtobusom V Logarski dolini, eni najlepših slovenski dolin, sredi travnikov in pod vznožjem Savinjskih Alp leži turistična kmetija Plesnik. Na kmetiji, ki ima certifikat za ekološko predelavo, vam bodo z veseljem postregli z vrsto domačih dobrot. Še posebej ponosni so na svoje zajtrke. Goste namreč presenetijo s pladnjem, ki ponuja doma narejen zgornje savinjski želodec, salamo, sir, marmelado, surovo maslo in sok. S slastnimi zajtrki razvajajo tudi vegetarijance. Logarska dolina skupaj z okoliškimi vrhovi s svojo očarljivo lepoto in številnimi možnostmi za aktiven oddih premami pohodnike, alpiniste, kolesarje in vse, ki ljubijo naravo.

Nadmorska višina: 150 m Velikost kmetije: 14 hektarov Odprto za goste: 1. 1. - 31. 12. Sobe: 8/2, 2/2+1 Število sedežev: 50 Možen dostop z avtobusom Samo 400 metrov od glavne ceste Novo mesto–Šentjernej, a popolnoma na samem stoji turistična kmetija Šeruga. Oddih na kmetiji priporočajo tistim gostom, ki si želijo stran od vsakdanjega vrveža.Vse, kar ponudijo svojim gostom, je domače, od mesa (domače kokoši pripravijo v krušni peči) do pijače; domače belo ali pa dolenjski cviček sta pridelek iz lastnega vinograda. Poleg kopanja v bližnjih Šmarjeških in Dolenjskih Toplicah so na Otočcu pokrita športna dvorana ter igrišča za tenis na prostem, v bližnji Strugi golf igrišče, nedaleč stran je samostan Pleterje, Kostanjevica, Trška gora, Gorjanci itd. Turistična kmetija je bila leta 2001 sprejeta v evropsko mrežo hiš s tradicijo.

Prijetno urejene sobe in apartmaje najdete v starem mestnem jedru zakladnice tisočletij ob reki Dravi, v popolnoma obnovljeni hiši, ki je kulturni spomenik. <br> Apartma ima hodnik, kopalnico, kuhinjo, sobo s CATV, eno zakonsko posteljo in 2 posamezni postelji ( normalne velikosti, ne kot dodatna ležišča ). Vsaka soba ima kopalnico in KTV. <br> Na voljo sta vam tudi lasten parkirni prostor in izposoja koles. <br> Le nekaj minut vožnje s kolesom po kolesarski stezi prek mosta za pešce in po nasipu ob reki, ki nudi prelep razgled na najstarejše mesto v tem delu Evrope, vas pripelje do ptujskih term.<br>

Zidanica Škatlar je primerna za vse ljubitelje neokrnjene narave. Ponaša se z izjemnim pogledom na Gorjance ter dolenjske hribčke in doline. Izjemne možnosti pohodništva, najem koles, jahanje. V bližini: cerkev sv. Jurija, Stari grad, Otočec, Šmarješke Toplice …Dobrodošlica: domač kruh in salame (možnost nakupa). Ob prihodu dobite ključ od kleti. V ceno vključen tudi ogled Matjaževe domačije, multivizije Zgodba o cvičku in degustacija.

Antiq hotel se nahaja v starem delu Ljubljane, kjer se nahaja večina turističnih znamenitosti, na mirni in romantični lokaciji a kljub temu v središču dogajanja. Okrog je poleg znamenitosti moč najti najrazličnejše restavracije, pube ter podobno ponudbo. V bližini se nahaja tudi mini market ter trafika in druge trgovine ter storitve, ki bi utegnile biti uporabne oziroma zanimive za naše obiskovalce. Pri nas dobite zajtrk, ki je vključen v ceno nočitve, v našem baru pa si lahko privoščite različne vrste kav ter čajev s celega sveta, pa tudi druge osvežilne brezalkoholne ter alkoholne napitke. V vsakem nadstropju se nahaja računalnik z dostopom do interneta, sicer pa je na voljo brezplačno brezžično omrežje z dostopom do interneta. V vsaki sobi se nahaja minibar, televizor, telefon, budilka z radiem, sušilec za lase, v nekaterih pa je tu še kopalna kad. Nekatere sobe imajo tudi lastno teraso in klimo, vse pa imajo čudovit razgled, bodisi na Gornji trg bodisi na ljubljanski grad, ali pa na atrij hotela. Naše prijazno osebje vas bo pričakalo s prisrčno dobrodošlico ter vam skušalo ustreči v največji možni meri.

Casa del Sal je majhna in šarmantna družinska domačija, ki se nahaja v piranskem zalivu le 4 km od Pirana in 2 km od Hrvaške Istre. Njen pogled sega proti Krajinskem parku Sečoveljske soline, kjer še dandanes pridelujejo sol. Hiša ima pestro zgodovino in značaj, ki so ga zaznamovali tudi njeni prebivalci. V devetnajstem stoletju so v njej živeli ljudje, ki so delali na bližnjih solinah, leta 1965 so se odprla vrata hiše za goste. Pred kratkim je bila Casa del Sal skrbno prenovljena v želji, da gostom ponudi tradicionalno gostoljubnost z ugodjem sodobnosti. Ljubiteljem neokrnjene narave in morja ponujamo prenočišča z izdatnim zajtrkom. Nastanjene goste razvajamo z Istrskimi in mediteranskimi jedmi, sestavljenimi iz domače ekološke zelenjave in sadja ter postrežene s kozarcem domačega vina. Tradicija, značaj, pridih romantike in domačnost so vplivali na uvrstitev Case del Sal v priznan konzorcij Europe of Traditions "Hiše s Tradicijo".

Nadmorska višina: 970 m Velikost kmetije: 80 hektarov Odprto za goste: 1. 1. - 31. 12. Sobe: 2/2, 2/3 Število sedežev: 30 Možen dostop z avtobusom Na južni, sončni strani Pohorja leži vasica Skomarje in štiri kilometre vstran oddaljena Ločnikarjeva domačija. Ločnikarjeva stanovanjska stavba šteje že več kot 400 let. V njej je ohranjena vsa kmečka arhitektura. Turistična kmetija je bila leta 2001 sprejeta v evropsko mrežo hiš s tradicijo. Pri njih lahko gostje pomagajo pri pripravi hrane: pečejo kruh ali jagnje v krušni peči, vidijo, kako se pripravijo štruklji, kako potica, jabolčni zavitek ali pohorska omleta. Srknejo kozarček domačega borovničevca, poskušajo domače salame ali bunko, jedo doma pripravljen sir, skuto… in pijejo naravni sok. Vse to in še več je pripravljeno na ekološki kmetiji. Pohorje je pohodniški raj. V vasi si je treba ogledati Vodovnikovo domačijo in pesnikov spomenik na pokopališču ter cerkev sv. Lamberta, ter novo urejen muzej Jurija Vodovnika. Na kopanje se lahko odpravite v Terme Zreče, ki so od kmetije oddaljene osem kilometrov. Deset kilometrov je do klimatskega zdravilišča Rogla. Pozimi znano kot smučarsko središče. Od tod pa kar vabijo pragozd Šumik, Črno jezero, Lovrenška jezera, Brinjeva gora itd.

Nadmorska višina: 330 m velikost kmetije: 12 hektarov Odprto za goste: 1. 1. - 31. 12. Sobe: 1/2, 4/3, 1/4 Apartmaji: 1/3, 1/4 Število sedežev: 50 Možen dostop z avtobusom Valovite Slovenske Gorice, kjer v vasi Cogetinci domujejo Firbasovi, so »narejene« za ljubitelje kolesarjenja: malce je treba stopiti na pedala, a ne toliko, da se kolesarjenja ne bi lotili tudi rekreativni ljubitelji vrtenja pedal. Med mineralnimi vrelci in vinogradi, ob Negovskem jezeru, do bližnjih jezer, termalnih kopališč, gomil in drugih znamenitosti vodijo kolesarske poti, zato ima kmetija znak kolesarjem prijazna kmetija. In ker so v domačem hlevu svinje, govedo, kokoši, zajci, ovce, koza in konji, ker lahko igrate odbojko na mivki, namizni tenis, nogomet na manjšem travnatem igrišču ali pa se pomerite v streljanju z lokom, k Firbasovim rade prihajajo družine z otroki – in kmetija ima še znak družinam z otroki prijazna turistična kmetija. Gospodarica Marjana bo v hiši, ki spada v evropsko mrežo hiš s tradicijo, gostom ponudila vrsto dobrot, nagrajenih na ptujskih Dobrotah slovenskih kmetij (kislo juho, koline in pečenke, pujčeka, knedlčke iz kvašenega testa, različne vrste kruha, gibanice …), gospodar Alojz pa postreže z belimi vini in sokovi ter hišno viljamovko.

Penzion Slamar, mogočna podeželska domačija iz leta 1857, leži sredi čudovite Bloške planote. Tu se lahko peš, s kolesom, s konjem ali na smučeh naužijete miru in neokrnjene narave v okolici Cerkniškega jezera. V penzionu je razstavljena smučarska oprema prvih bloških smučarjev, ki so prvič omenjeni že leta 1689 v delu Janeza Vajkarda Valvasorja Slava vojvodine Kranjske. V penzionu gostom nudijo raznolike domače jedi, med katerimi ne sme manjkati ajdovih žgancev, sirovih štrukljev in žlikrofov z žajbljem. Postregli pa vam bodo tudi z domačim žganjem in v njem namočenimi zelišči.


Nahajamo se na posestvu Gradu Podvin (iz 14. stoletja), 2 km od starega mestnega jedra Radovljica, 2 km od najpomembnejšega slovenskega romarskega središča Brezje, 7 km od Blejskega jezera, Triglavskega narodnega parka, 35 km od Ljubljane, 20 km od mednarodnega letališča. Vila Podvin je bila povsem obnovljena leta 2007. V vili se nahaja 7 sob in a la carte restavracija, ki jo vodi eden od najimenitnejših slovenskih chefov Uroš Štefelin. Uroš obuja pozabljene tradicionalne slovenske jedi in napitke, uporablja sezonske sestavine z domačega vrta in z okoliških kmetij. S sodobnimi tehnikami in lastno ustvarjalnostjo dediščinske jedi nadgradi v jedi nove slovenske kuhinje. Uživanje ob hrani je zanimivo tudi zaradi slovenskih souvenirjev, ki krasijo restavracijo in pričajo o bogati kulturni dediščini Slovenije ter goste doma spominjajo na Slovenijo. Uroš ustvarja edinstvene kulinarične souvenirje, ki jih lahko pripravite tudi doma, saj svoje recepte deli z gosti. Poročni obredi, poročna slavja in vrtne zabave na mogočnem vrtu pod zvezdami so nepozabni. Gostje se lahko sproščajo na prostranem vrtu, koristijo hišno zelenjavo, sadijo svoje rastline, se učijo vrtnariti, se udeležujejo kuharske šole chefa Uroša, praznujejo rojstni dan v kuhinji, jahajo na posestvu in spoznavajo Slovenijo po poteh souvenirjev, ki so naprodaj in na ogled v Vili Podvin. Pri nas boste okusili tradicijo, ki bo živela v kulinaričnih spominkih, ki jih boste pripravljali doma.

Nadmorska višina: 340 m Velikost kmetije: 40 hektarov Odprto za goste: 1. 1. - 31. 12. Sobe: 1/2 Apartmaji: 1/6 Število sedežev: 35 Možen dostop z avtobusom S tradicijo do ugleda, s kakovostjo do zaupanja. Turizem v hiši s tradicijo Zdolšek zagotavlja kakovostno turistično ponudbo gostom, ki zahtevajo zasebnost, udobje, pristnost in visoko kvaliteto turističnih storitev. Dejavnost domačije je usmerjena v živinorejo in vinogradništvo. O starosti hiše priča odtis letnice 1824 na kamnitem vhodnem portalu hiše. Pred domačijo sta ogromen vrt in sadovnjak. Domačija se uvršča med tiste, ki ne nudi masovnega turizma, zato so tja vabljeni predvsem tisti gostje, ki zase želijo zasebnost, mir in počitek. Okolica domačije je raznolika in zanimiva. Ljubitelji narave lahko kolesarijo, gobarijo, nabirajo zdravilna zelišča ali pa se sprehajajo med lepotami narave. Za goste je zanimivo tudi spoznavanje načina življenja na domačiji in v bližnji okolici, turistični centri v bližini (Terme Olimia in terme Rogaška) pa lahko gostom dodatno popestrijo bivanje pri njih. Kvaliteto turistične ponudbe dokazuje uvrstitev domačije v kategorijo štiri jabolka. Elementi tradicije, posebnega značaja in domačnosti, ki dajejo pečat domačiji, pa so pogojevali uvrstitev domačije v evropsko mrežo hiše s tradicijo v Sloveniji.

Penzion Lectar**** nudi udobje v srednjeveškem stilu in domače vzdušje, ki bo vašemu oddihu na Gorenjskem pustil neizbrisen pečat. Leži v starem jedru mesta Radovljica, ki je le nekaj kilometrov oddaljena od najbolj znane slovenske turistične točke- Bleda. V penzionu Lectar je na voljo 9 unikatnih dvoposteljnih sob, ki so opremljene v tradicionalnem stilu, nudijo vse udobje, ki ga potrebujete. V prijetnem starinskem vzdušju gostilne in na senčnem vrtu, vam bomo z veseljem postregli z domačimi tradicionalnimi jedmi. Poled dobre hrane pa nismo pozabili na pester izbor priznanih Slovenskih vin. Spretni kuharski mojstri bodo poskrbeli, da se boste slastno najedli ob izvrstni domači hrani. Trudimo se, da bi zadovoljili prav vse vaše želje. Pri nas boste našli velik izbor brezmesnih jedi, tradicionalnih domačih jedi, solat in sladic, nismo pa pozabili na goste, ki stavijo na klasiko. V našem MUZEJU LECTARSKI DELAVNICI V ŽIVO, ki se nahaja v prostorih gostilne Lectar v Radovljici, izdelujemo priznane izdelke stare slovenske obrti - lectarijo. Na vašo željo izdelamo lecte poljubnih oblik, velikosti, v želeni barvi ali z različnimi napisi ali z logotipom. Izdelke lahko pripravimo tudi v darilni embalaži.

Nadmorska višina: 290 m Velikost kmetije: 5 hektarov Odprto za goste: 1. 1. - 31. 12. (po dogovoru) Apartmaji: 1/2+1, 1/3+2, 1/4+1 Možen dostop z avtobusom Starodavna kmetija leži ob reki Hudinji in ob potoku, po katerem teče voda na kolesa mlina in žage venecijanke. Gostje in obiskovalci si lahko ogledajo delovanje mlina in žage ter prisluhnejo gospodarju, ki jim predstavi delovanje teh starih naprav, pa tudi svojo kmetijo in pot od zrnja do kruha. V mlinu je možno nabaviti celo vrsto mlevskih izdelkov. V apartmajih je čutiti domačnost in gostoljubje. Bližnja okolica je znana po številnih sakralnih in kulturnih spomenikih, narava pa vabi na sprehode, planinske ture in celo plezalne ture in celo plezalne poti ter ogled botaničnih in geoloških zanimivosti. Kmetija leži blizu zelo dobro znanih Term Dobrna, Laško in Zreče, kjer ponujajo obilo možnosti za raznovrstne terapije, rekreacijo in razvedrilo. Smučanje pa je možno kar v sosednji vasi in pa na Rogli. Tudi ob bližnjem Šmartenskem jezeru je veliko možnosti za rekreacijo in seveda tudi za ribolov. Bližnje mesto Celje se ponaša z bogato vsakovrstno dediščino tam so muzeji , kulturne in zabavne prireditve, mednarodni sejmi,…Turistična Kmetija Soržev mlin je od leta 2001 članica evropske mreže hiš s tradicijo.

Nekaj kilometrov od Bleda leži Radovljica, ki ni poznana le po svoji srednjeveški preteklosti in prvemu slovenskemu dramatiku Antonu Tomažu Linhartu. Tu pridejo na svoj račun tudi ljubitelji sprostitve in dobre hrane. Gostilna Kunstelj je bila ustanovljena leta 1873 in danes gostom nudi 10 sob za prenočevanje. „Pri Kunstlju negujemo tradicijo kulinarične ponudbe in sodobnemu gostu prilagojeno okusno ter zdravo hrano. Jedi so sezonsko obarvane uporabljamo pa tudi sveže sestavine z lastnega vrta. Za manjše skupine ponujamo poskušine v naši vinski kleti, pri čemur pa ne manjka slastnih mesnih dobrot. S terase ali sončnega vrta uživajte v čudovitem razgledu na Triglav in dolino reke Save. Za manjše skupine ponujamo poskušine v vinski kleti, pri čemur pa ne manjka slastnih mesnih dobrot.
{"pageType":0,"linkKey":"sloveniahouseswithtradition","baseUrl":"/(X(1)A(4EYsd6EoTj9ezQPAWX_wnsLOEl7XXZ4F5OMmFl0DdePZMKGVuMmLhQ_o_xLYUBiqz6-PUnj5HYnMd-oGWgImCxTXPodfzP1_-q0LOmD5dZm4OY4xBRqNeK0tduZnmJdwsfgBh67faA8HmVHXkF-b3Q2))/sloveniahouseswithtradition/sl","lang":"sl","isMobileDevice":false,"isMobileMode":false}
{"profile":{"GeneralSettingsNightsMaxNumber":30}}